fbpx

5 voordelen van een Personal trainer

Wil je doelen behalen met sporten?

Dan is enige structuur en regelmaat noodzakelijk. Met een goed trainingsschema leg je de basis voor het behalen van jouw doel. Als je nog een stapje verder wilt gaan, is een personal trainer wellicht een goed idee. Trainen met een personal trainer heeft zeker voordelen. Wij benoemen in dit blog vijf voordelen van een personal trainer.

Professionele begeleiding

De personal trainer is een professional. Hij of zij weet veel van het menselijk lichaam, sporten en blessures. Als je door een personal trainer wordt gecoacht, is de kans op blessures minder. Gewoon omdat de personal trainer je corrigeert als je een oefening verkeerd uitvoert. Als een oefening te zwaar is zal er een alternatieve oefening komen die beter bij je past.

Persoonlijk trainings- en voedingsschema

Een personal trainer maakt samen met jou een persoonlijk en gevarieerd trainingsschema, wat helemaal op jouw lichaam en sportdoelen is afgestemd. Daarbij wordt ook rekening gehouden met hoe vaak je wilt sporten en hoe snel je resultaat wilt en kunt behalen. De personal trainer kan je ook advies geven over voeding, zodat je nog sneller jouw doelen kunt behalen.

 

Structuur en Regelmaat

Je kent vast dat gevoel, je bent enthousiast gestart met een nieuw trainingsschema, maar na enkele weken verslapt het enthousiasme om te gaan sporten. Een keertje overslaan kan ook wel, toch?  Dit gebeurd vast minder snel met een personal trainer! Je hebt een afspraak met je personal trainer om te komen sporten. Dat geeft structuur en regelmaat om je schema daadwerkelijk vol te houden!

Motivatie

We weten het allemaal: trainen is zwaar! Als je er namelijk niet voor hoeft te werken, behaal je ook geen resultaat. De personal trainer motiveert en inspireert je om iedere oefening tot het uiterste te gaan. En hoe leuk is het om samen steed die grens te verleggen.

Optimaal resultaat

Tot slot behaal je met een personal trainer een zo optimaal mogelijk resultaat. Je bespaart tijd, omdat je alleen oefeningen uitvoert die jou helpen jouw doel te bereiken en je deze door de coaching van de trainer op de meest effectieve manier uitvoert.

Kan jij wel wat hulp gebruiken van een personal trainer? Lees dan meer over personal training en vraag een gratis intakegesprek aan.

Voordelen Sportschool?

Lees het hier

Bekijk alle ervaringen
Een van onze teamleden

Mark Bokhove

Instructeur Spinning / RPM

Persoonlijke aandacht
Eendrachtskade NZ3