fbpx

Boksen: meer dan alleen maar een work-out!

Ook al benieuwd waarom?

Wie aan boksen denkt zal wellicht niet direct aan een vrouwensport denken. Als we aan deze sport denken zal waarschijnlijk Rico Verhoeven als eerste in je opkomen. Toch is kickboksen een sport die door steeds meer vrouwen wordt beoefend. Hulde aan hen, want het is niet alleen een fantastische sport, maar ook super als zelfverdedigingstraining.

Maar waar begin je als je wilt gaan boksen? In deze blog vertellen we graag meer over boksen.

Boks sportschool kiezen

Het is belangrijk dat je je op je gemak voelt bij de sportschool waar je wilt gaan boksen. Natuurlijk is het “makkelijk” om de dichtstbijzijnde school te kiezen, maar misschien past de sfeer niet helemaal bij jou. Kijk eerst goed rond, laat je informeren en vertel ook meteen wat je doelen zijn. Als je overtuigd bent van de sportschool kun je vragen of het mogelijk is om een proefles te mogen doen. Hierna kun je pas een goede beslissing maken. Zo weet je meteen of je boxen echt leuk vind en of de instructeur goed bij je past. Bij Sportief 90 mag je altijd gebruik maken van een gratis proefles om te kijken of het bij je past.

Boksgear

Bij de meeste sportscholen kun je gewoon gebruik maken van de materialen die zij hebben liggen. Sportief 90 heeft bijvoorbeeld ook gewoon bokshandschoenen liggen die je (vooral in het begin) kunt gebruiken. Bevalt het boksen heel goed? Dan is het toch aan te raden om je eigen bokshandschoenen aan te schaffen. Vooral omdat het natuurlijk wat frisser en comfortabeler is om die van jezelf te gebruiken. Handschoenen zijn er in allemaal kleuren en prijsklassen.

Waarom je wilt gaan boksen?

Boksen is de perfecte workout om in shape te komen. Je bouwt een mega goede conditie op, wordt er lenig van en bouwt er spieren mee op. Daarnaast is focus en snelheid een belangrijk punt als het aankomt op boksen.

Je moet vooruit kunnen denken en je moet ten alle tijden in full focus zijn. Toch zijn er ook steeds meer vrouwen die het boksen niet alleen willen oppakken omdat een workout zoeken, maar ook omdat ze zich onzeker of kwetsbaar voelen.

Het is een perfecte zelfverdedigingssport. Je leert voor jezelf op te komen. Hoe sterker je wordt, hoe zelfverzekerder je zult zijn. Heb je stress of heb je moeite met het uiten van je gevoelens? Een sport waarbij je fysiek heel actief bent zou zomaar eens de ultieme sport voor jou kunnen zijn. Lichamelijk en geestelijk sterker worden is iets wat natuurlijk fantastisch zou zijn en met boksen is dat haalbaar!

Boksen bij Sportief 90?

Ben je benieuwd of boksen iets voor jou is? Vraag dan een gratis proefles aan.

Voordelen Sportschool?

Lees het hier

Bekijk alle ervaringen
Een van onze teamleden

Petra de Groot

Fitnesscoach – Allround Instructrice Groepslessen – Personal Trainer – Voedingsdeskundige – Stagebegeleider

Persoonlijke aandacht
Eendrachtskade NZ3