fbpx

Op vakantie zonder stress?

Hoe geniet je nou echt van je vakantie zonder stress

Vakantie. We kijken er allemaal naar uit. Lekker luieren, ontspannen en geen stress. Alhoewel voor veel mensen die vlieger niet op gaat, dan vooral voordat ze op vakantie gaan. Voor hen staan de voorbereidingen van de vakantie– onbedoeld – in het teken van stress.

Voorbereidingsstress

Vakantie is luieren, wordt vaak gedacht. Maar zodra mensen vakantie hebben, gaan ze meteen dingen voorbereiden voor die vakantie. Heeft iedereen zijn paspoort? Heb ik de deur wel goed dichtgedaan? Kunnen ze niet wat doorrijden, straks komen we te laat. Ga zo nog maar even door. Voor veel vakantiegangers zijn dit bekende zinnen. Zij zitten vol met stress, vooral vlak voor de reis.

Relaxen voor je op vakantie gaat

Dit komt vooral omdat wij niet uitgerust op reis gaan. Vanuit werk meteen alles regelen zodat je gelijk door op vakantie kunt gaan. Het liefste allemaal op het laatste moment. Daardoor begint je vakantie al met stress. Daarom is het belangrijk, zo zeggen ook de deskundigen, om voor je reis gewoon een paar dagen te relaxen. Helemaal niets doen. Zo vertrek je uitgerust en heb je minder zorgen aan je hoofd. Bovendien ben je dan een stuk fitter, waardoor je minder geestelijke en lichamelijke klachten hebt.

Eerste vakantiedag

Zorg bovendien dat je al – ver voordat je weggaat – genoeg info hebt over de vakantiebestemming. Dan kom je niet voor vervelende verrassingen te staan. Dus al voorbereidingen treffen en niet alles op het laatste moment laten aankomen. Dit kan je het best afstemmen met je medereizigers. Wil iemand alleen maar musea bezoeken en jij hebt daar geen zin in? Bespreek dat dan van te voren. Veel mensen hebben na een vlucht last van een jetlag. Pak daarom ook na je reis rust. Neem gerust de tijd om een dag bij te komen en ga niet meteen actieve dingen doen.

Voordelen Sportschool?

Lees het hier

Bekijk alle ervaringen
Een van onze teamleden

Rob van Rozen

Allround Instructeur Groepslessen – Stagebegeleider

Persoonlijke aandacht
Eendrachtskade NZ3