fbpx

Sporten tijdens je vakantie?

Tips om fit te blijven

Yes, de vakantieperiode komt eraan! Wat een heerlijk vooruitzicht, even lekker helemaal niks en weer opladen voor drukke periodes.Toch is het helaas ook vaak de tijd waarin de kilo┬┤s er stiekem weer bij komen. En dat terwijl je keihard hebt gewerkt om ze eraf te krijgen!

Tijdens je vakantie eet je over het algemeen toch wat vaker buiten de deur, wordt er meer gedronken en bestaat er niet altijd de mogelijkheid om je vaste routine te volgen. Wil je toch graag blijven sporten en in vorm blijven? Dat is zeker mogelijk! We geven je een paar tips.

1. Meer beweging op vakantie

Integreer beweging op een natuurlijke wijze in je vakantie. Maak een mooie wandeling, ga een stuk zwemmen en neem de trap waar je kunt. Zijn er gave activiteiten in de buitenlucht te doen? Zo kun je bijvoorbeeld gaan kajakken of mountainbiken, het hangt er maar net vanaf waar je op reis bent. Maar er is vast en zeker overal een sportieve activiteit te vinden!

2. Training zonder apparatuur

Als er op je vakantiebestemming geen gym in de buurt is, kun je bijvoorbeeld kiezen een workout zonder apparaten. Denk aan hardlopen of joggen voor een rustige warming-up.

3. Ontspannen

Overdrijf het niet. Fit blijven is belangrijk, maar verlies de echte reden voor de vakantie niet. Die twee weken zonder pittige training zal echt niet jouw gehele werk van de afgelopen jaren teniet doen. Sterker nog, het kan best goed zijn om je lichaam even wat rust te geven. Probeer je beweegmomentjes te pakken maar geniet ook vooral! Als je terugkomt, heb je hopelijk weer extra veel zin om aan de bak te gaan.

Thuis weer rustig opbouwen

Zodra je weer thuis bent is het wel belangrijk om het sporten weer geleidelijk op te pakken. Zo kun je rustig aan weer naar je oude routine toewerken. Sportief 90 helpt je graag om een gepast trainingsschema met je op te stellen. Zo ga je de eerste week van start met wat lichtere gewichten en verlaag de intensiteit en/of de duur van de trainingen iets. Daarna werk je weer naar je oude niveau toe!

Voordelen Sportschool?

Lees het hier

Bekijk alle ervaringen
Een van onze teamleden

Natasja Bouwkamp

Allround Instructrice Groepslessen

Persoonlijke aandacht
Eendrachtskade NZ3