Stress Coaching Groningen

Stress coaching is er voor iedereen die wil om leren gaan met stress.

Negatieve stress aanpakken?

 

Wil jij af van stress gerelateerde klachten? Wil jij je energie beter verdelen over een dag en leren hoe je stressvolle situaties anders kunt aanpakken? Bij Sportief 90 weten we hoeveel last je kunt hebben van stress en hoeveel het je oplevert, wanneer je er meer grip op krijgt. Bij ons kun je terecht voor individuele stress coaching en verschillende workshops stressmanagement.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Maak meteen een afspraak

Positieve en negatieve stress

Stress is een vorm van spanning, waar we allemaal meer of minder mee te maken hebben. Een bepaalde mate van stress is nodig om je doelen te halen. Als het goed is verdwijnt de spanning na enige tijd en komt het lichaam weer tot rust. Een beetje stress is zelfs goed voor je lijf! Veel mensen hebben echter te maken met chronische stress. Zij voelen zich voortdurend opgejaagd, alsof ze meer moeten doen dan ze aankunnen. Stress heeft dan grip op hun leven, in plaats van dat zij grip hebben op stress.

Signalen stress

Stress werkt bij iedereen anders. Zowel prikkels als signalen verschillen van persoon tot persoon. Signalen van stress kunnen bijvoorbeeld zijn:

  1. Hoofdpijn
  2. Slaapproblemen
  3. Prikkelbaar
  4. Moeite met concentreren

Stress snappen, herkennen en aanpakken

Bij Sportief 90 staan jij en jouw doelen steeds centraal. Elk traject heeft zo zijn eigen aanpak.

Stress snappen, herkennen en aanpakken

Stress coaching is begeleiding voor als je te lang en te veel stress ervaart. Dit kan leiden tot overbelasting, uitputting en uiteindelijk zelfs tot overspannenheid of een burn out. Met stress coaching gaan wij jou hierbij helpen. Grip op stress krijgen vraagt om een actieve aanpak. De methode van Sportief 90 in Groningen bestaat uit drie onderdelen: stress snappen, herkennen en aanpakken.

  1. Stress snappen – Het stresssysteem in ons lichaam is al heel oud. Het functioneert nog hetzelfde als in de oertijd, toen we te maken konden krijgen met bijvoorbeeld grottenleeuwen en sabeltandtijgers. Onze stressreactie verloopt grotendeels onbewust en zorgt ervoor dat we razendsnel klaar zijn om te vechten of vluchten. In de huidige tijd krijgen we minder heftige prikkels dan onze voorouders, maar we krijgen ze wel veel vaker. Door de veelheid aan stressoren kan het systeem uit balans raken. Snappen hoe stress werkt maakt dat je de oorzaken en signalen sneller kunt herkennen.
  2. Stress herkennen – Stress werkt bij iedereen anders. De signalen kunnen sterk verschillen en wat voor de een stressvol is, hoeft voor iemand anders helemaal niet zo te zijn. Het is daarom belangrijk dat medewerkers inzicht krijgen in hoe stress werkt bij hen. Wat zijn de grootste stressoren, hoe reageert hun lijf op stress en wat doen zij in stressvolle situaties?
  3. Stress aanpakken – De focus bij de aanpak van stress ligt op: Ontspanning: beter ontspannen op het werk en thuis; Persoonlijke effectiviteit: je leven zo organiseren dat je energieniveau gedurende de dag op peil blijft; Nieuw gedrag: anders reageren op stressvolle situaties.

Onze mogelijkheden om stress aan te pakken

Stress coaching is voor iedereen geschikt. Ook voor jou. Het aanbod van Sportief 90 bevat altijd onderdelen van stress snappen en stress herkennen. Onze mogelijkheden zijn:

Individuele coaching: alle aandacht voor jou en jouw doelen

Workshops in kleine groepen: zowel ruimte voor interactie met anderen als voor persoonlijke aandacht

Heb je zelf aanvullende punten? We gaan graag in gesprek!

Gratis inloopspreekuur

Ben je nieuwsgierig en heb je vragen? Maak dan een afspraak voor een gratis oriënterend gesprek met onze stresscoach Kaya Dielessen via kaya.dielessen@sportief90.nl.

Wil je meer weten?

Vul het contactformulier in, kom een keer langs of bel ons op 050 - 31 85 639.

Contactformulier

Voordelen Sportschool?

Lees het hier

Bekijk alle ervaringen
Een van onze teamleden

Aylin Buik

Allround Instructrice Groepslessen

Persoonlijke aandacht
Eendrachtskade NZ3