fbpx

Waarom sporten met een Personal Trainer?

Wij leggen je het in dit blog uit

Je hoort steeds vaker dat mensen een personal trainer in de hand nemen om te gaan sporten. Maar waarom zou je eigenlijk gaan sporten? En waar moet je op letten bij de keuze van een personal trainer?

Waarom zou je gaan sporten, wat is het grote voordeel?

Een beetje cliché maar; een gezonde geest huist in een gezond lichaam. Door het sporten verlagen je stress levels, waardoor je ook buiten het sporten beter presteert: je slaapt namelijk beter, hebt meer energie en je vetgehalte daalt. Kortom, je voelt je gezonder! Fitte mensen zijn nou eenmaal vaak energieker en hebben een sterker immuunsysteem, dat voorkomt ook dat je snel ziek wordt. Best een groot voordeel dus.

Waarom zou je voor een personal trainer kiezen in plaats van zelf sporten of fitnessen?

Een personal trainer kan aan de hand van jouw leeftijd, jouw doel(en) en je fysieke staat een passend work-out programma ontwikkelen. Hierbij wordt niet alleen gekeken welke oefeningen je kan doen, maar bijvoorbeeld ook welke voeding daar het beste bij past. Personal training is daarnaast veilig; de kans op blessures en klachten is zeer laag.

Je kunt de personal trainingen geheel aanpassen aan je agenda, je sport dus wanneer het jou het beste uitkomt. Daarnaast is de personal trainer jouw motivator om te zorgen dat je geen enkele training mist! Handig toch?

Welke leeftijd is geschikt voor personal training?

Het maakt niet uit welke leeftijd je hebt, de personal trainers van Sportief90 kunnen voor elke leeftijd een passend programma ontwikkelen. Daarbij is niet alleen leeftijd leidend voor het programma, belangrijker is dat het doel wordt behaald. Personal training is qua investering hoger dan alleen een fitnessabonnement, maar het rendement en de begeleiding is vele malen groter, professioneler en veiliger (minder blessures bijvoorbeeld).

Voor welke persoonlijke doelen kun je bij personal training terecht?

Om af te vallen, om fitter te worden om gespierder te worden, maar ook om de juiste technieken te leren. Er zijn dus heel veel verschillende redenen dat iemand met personal training begint. Benieuwd of het ook voor jouw doel geschikt is? Wij geven je graag persoonlijk advies tijdens de vrijblijvende eerste intake.

Hoe lang duurt personal training gemiddeld?

Gemiddeld beginnen mensen met een personal training pakket van ongeveer 6 weken, maar dit kan uiteraard korter of langer zijn. Dit ligt onder andere aan de persoonlijke doelen die je samen met de trainer hebt opgezet. We zien bij Sportief90 wel dat veel mensen na hun eerste personal training pakket blijven trainen met hun personal trainer.

Wat kost personal training?

De kosten voor personal training zijn hoger dan een regulier fitnessabonnement bij Sportief90. Je krijgt namelijk een 1-op-1 training van een van onze specialisten. Fysiek zullen de resultaten beter en sneller gaan, maar ook mentaal word je ondersteund en krijg je een stukje voedingsadvies. Voor een “los” uur personal training rekenen wij € 55,00. Een half uur kost € 29,50.

Wilt u meerdere trainingen? Hiervoor hebben we verschillende pakketten & tarieven samengesteld.

Wat er geen klik is met mijn personal trainer?

Bij Sportief90 proberen we met een persoonlijke intake jou te matchen aan een personal trainer die het beste bij je past. We weten dat niet alleen jouw doelstellingen bij de keuze van een personal trainer, maar ook dat jouw karakter en die van de trainer zo goed mogelijk bij elkaar moeten passen. Past het toch niet? Dan is er altijd iets te regelen!

Waarom personal training bij Sportief90 Groningen?

Bij Sportief90 werken we alleen maar met gediplomeerde personal trainers. Wij hebben verschillende soorten trainers, met allemaal specifieke kwaliteiten en achtergronden. Belangrijk in onze begeleiding zijn kennis en coaching op het gebied van voeding, gedragsverandering en motivatie. Want met de juiste mentaliteit in combinatie met de juiste kennis bereik je duurzaam resultaat.

Behaal je persoonlijke doelen met de hulp van een personal trainer van Sportief90!

Benieuwd of een Personal Trainer ook iets voor jou is?

Neem dan via onderstaand formulier contact met ons op

Voordelen Sportschool?

Lees het hier

Bekijk alle ervaringen
Een van onze teamleden

Natasja Bouwkamp

Allround Instructrice Groepslessen

Persoonlijke aandacht
Eendrachtskade NZ3